Ремонт и поддръжка на басейни


„Скорпио – 46” ЕООД извършва ремонт и поддръжка на плувни басейни и принадлежащата им техника:

* фугиране, префугиране и подмяна на облицовката на басейни.
* пускане и зазимяване на басейни.
* поддръжка, профилактика и ремонт на филтриращите системи, помпи, тръбни разводки и
дозаторни системи на басейните.
* изграждане на нови дозаторни системи.
* абонаментно поддържане на басейните.

Всеки басейн изисква своето внимание - за ремонт или поддръжка, за дезинфекция на водатата или зазимяване. Отчитайки фактът, че всеки човек добавя във водата между 1 млн. и 1 млрд. микроорганизми и това, че в самата вода виреят още толкова, води до неминуемия извод, че тя трябва добре да се почиства и дезинфекцира. Дезинфектантът действа срещу патогенни микроорганизми, трябва да е безвреден за плуващите, за тяхната кожа и т.н. Винаги част от него остава в басейна, за да посреща новопоявилите се микроорганизми. Затова и водата в плувните басейни винаги има по-различен мириз и вкус от питейната. Често за дезинфекциращ материал се използва натриевия хипохлорит. Той увеличава стойността на pH-то във водата. Хлорът като цяло в елементът, който се съдържа във всички почистващи водата препарати. Добре е да не се прекалява с него, защото в по-голяма концентрация може да причини възпаление на кожата.

Зазимяването се извършва основно поради две причини - предпазване от замръзване и запазване чистота и здравина на басейна. „Скорпио – 46” ЕООД ще съдейства за правилното зазимяване на Вашия басейн, за правилното фукциониране на филтриращите системи, помпи и тръби. Фирмата извършва редовни профилактики и предписания за по-добра поддръжка на плувни басейни.

Най-важните характеристики, на които трябва да отговаря водата във Вашия плувен басейн са: 1) pH - със стойности между 7.2 и 7.6; 2) средно ниво на алкалност (ниските нива пречат за поддържане на посоченото pH, а високите до помътняване на водата); 3) стабилизиращи нива на хлод във водата;